The Oneness Field – Ekam


 Het Eenheidsveld is een mystiek rijk van transcendentie

Het Eenheidsveld genereert en versterkt ontwaakte staten

Het Eenheidsveld is de wieg en bakermat voor wereldtransformatie.

 

Oneness tempel

 

Deze heilige visie voor een ruimte gewijd aan menselijke transformatie werd gecreëerd en geregisseerd door Krishnaji, om de visie van zijn ouders, Sri Amma Bhagavan, te vervullen. Hij begon het project op 19-jarige leeftijd en leidde het tot voltooiing met 28 jaar, met de liefde, steun en toewijding van miljoenen zoekers uit India en de wereld.

 

Vanaf nu wordt de Oneness Temple, in het Sanskriet ‘Ekam’ en in het Engels het ‘Oneness Field’ genoemd. In Nederlands betekent dat het ‘Eenheidsveld’.

Of je nu een Zoeker bent met een wetenschappelijke achtergrond of een geloof aanhangt, we willen graag dat Oneness universeel geaccepteerd wordt door alle Zoekers, van over de hele wereld. Vandaar de naam – The Oneness Field. Want het is méér dan een tempel, het is een Krachtveld.

Deze structuur is op zichzelf een Fenomeen door zijn enorme mogelijkheid om je Bewustzijn te beïnvloeden en te verheffen.

De architectuur is gebaseerd op oude wetenschappen van de wereld, vanwege de speciale leylijnen, de deuren, de patronen, de torenspitsen en de gouden bol in het hart van dit alles, die de hele structuur nog krachtiger maakt – alles is ontworpen om je spirituele energieën te verhogen en je Bewustzijn te vergroten tot transcendente sferen.

Het ‘Oneness Field’ is een oneindige versterker van transcendente staten. Hier mediteren betekent deel uitmaken van een Krachtveld van Bewustzijn dat je tot Eenheid zal brengen. Vandaar de naam Eenheidsveld.

In de oude Indiase taal, het Sanskriet, betekent ‘Ekam’ de hoogste staat van Oneness. Een staat van geen-verdeling en geen-scheiding.

Het symboliseert de hoogste spirituele verworvenheid die bereikt kan worden.

Vanaf 19 januari 2018, zal ‘Ekam’ te bezoeken zijn voor iedereen, dit is werkelijk een prachtig geschenk wat Krishnaji en Preethaji ons geven.

Met krachtige meditaties voor het vervullen van oprechte intenties, en mystieke processen om de Kracht van het Goddelijke en de Kracht van Bewustzijn te ervaren, creëren ze een weg voor ons in het ‘Oneness Field’ om hogere niveaus van Ontwaken te bereiken.

Of je nu een cursus volgt of niet, je bent welkom om te komen mediteren in het ‘Oneness Field’. Campussen staan open voor je verblijf zodat je helemaal kunt opgaan in je meditaties in het ‘Oneness Field’. Kijk voor meer informatie op: www.theonenessfield.com

Er zullen bezoekersuren zijn met meditaties voor toevallige bezoekers die uit nieuwsgierigheid komen en er zullen speciale tijden zijn voor krachtige meditaties en mystieke processen voor de serieuze Zoekers die op de campus verblijven.

Het is Krishnaji’s intentie om het ‘Oneness Field’ met deze krachtige processen en meditaties voor de wereld te openen, zodat iedereen, van over de hele wereld, rijk of arm, scepticus of zoeker, iemand die voor het eerst mediteert of een doorgewinterde mediterende – de Kracht van het Fenomeen kan ervaren en zal bijdragen tot het creëren van een betere wereld.

Iedereen zal bijdragen aan het transformeren van het Wereldbewustzijn.

Dit zal het nieuwe begin zijn van een fenomenaal Ontwaken in Bewustzijn

 

KENMERKEN VAN DE TEMPEL

HEILIGE OM

Sacred OM

De ‘OM’ boven de ingang van de Ekam, met inscripties van alle Indiase talen wat de spirituele trillingen van de stroom van kosmische energie in de Ekam controleert en intensiveert.

NEGEN TORENSPITSEN

Nine spires

Negen torenspitsen bovenop de tempel, vertegenwoordigen de integratie van de negen planetaire energieën waarvan de grootte is berekend op basis van de traditionele kennis.

HEILIGE KALASH

Sacred Kalash

‘Amrutha-Kalasha’ (pot-achtige structuur), op de top van elke spits, vertegenwoordigers van oneindigheid, welvaart en heelheid. In de kalash bevindt zich een holle buis die naar de innerlijke meditatiehal leidt en binnen in de holle torens. Op de top van de kalasha is een gaatje wat duidt op de bindu (of de volledige energie van onze schepping) die zorgt voor de stroom van kosmische energie. De kalashams zijn bezield door het opzeggen van specifieke sloka’s en gezangen en rituelen. Het is de combinatie van de torens en de kalashams die een zeer krachtig actief en dynamisch energieveld in de Ekam vormen. De vierkante vorm van de meditatiezaal en de vierkante voet van de torens zijn een perfecte synthese van de kosmische energie van boven en beneden die helpen bij het creëren van een perfecte en geharmoniseerde wereld.

ENERGIEBEELDEN 

Engergy Icons

Vier hoofdrichtingen gemarkeerd met gezichten/hoofden van vier verschillende dieren, uitgesneden in marmer, elk bedoeld voor het aantrekken van een bepaald aspect van de Goddelijke energie.

 • Oosten ‘Go-Mukha’ (koeiengezicht) – vertegenwoordigt spiritueel ontwaken
 • Zuiden ‘ Simha-Mukha’ (leeuwengezicht) – vertegenwoordigt spirituele bescherming
 • Westen ‘ Ashva-Mukha’ (paardengezicht) – vertegenwoordigt spirituele kracht
 • Noorden ‘Gaja-Mukha’ (olifantengezicht) – vertegenwoordigt spirituele wijsheid

De energieën en geestelijke krachten van de negen planeten creëren hun impact op het gebouw door middel van verschillende oriënteringen, op de verschillende chakra’s van het lichaam.

ACHTHOEKIGE TRAP

Octoganal staircase

8 achthoekige trappen, glad geglazuurd met artistiek gesneden leuning, in de 4 diagonale richtingen om de statische en dynamische energie van het universum te harmoniseren in het lichaam en om de verschillende energiecentra of chakra’s te activeren.

SPECIAAL UITGESNEDEN DEUREN

Specially carved doors

 • Vier ingangen naar de meditatiehal in de vier hoofdrichtingen, uitgesneden volgens de specificaties in de Veda’s.
 • De deur is gemaakt van energetisch gezuiverd hout om gunstige energieën van het universum aan te trekken en de heiligheid van de zaal te bewaken.
 • Deur is versierd met ‘Minakari’-werk en zilveren afbeeldingen in reliëf van de 10 avatars (incarnaties) van het Goddelijke volgens de hindoeïstische mythologie.

HEILIGE PATRONEN of KOLAM

Sacred patterns of kolam

 • cirkelvormige heilige patronen genaamd ‘Kolam’ gecreëerd door het graveren van ‘moeder van parel’ (parelmoer) en halfedelstenen zoals Lapis Lazuli etc., bij de ingang van elke deur, om het lichaam bio-energetisch te reinigen en subtiele energiekanalen te openen. Deze Kolams in yantra-vorm symboliseren de energieën van Kundalini, fungeren als een beschermend veld en helpen een hoog niveau van energie te behouden als je in de meditatiezaal loopt.
 • 64 mooie lotussen, samengesteld uit halfedelstenen, gegraveerd op de marmeren vloer en op gelijke afstand verdeeld in de hal.
 • Ingewikkelde ontwerpen langs de randen van de hal vormen trajecten in het centrum

SRI CHAKRA

Sri chakra

Gigantische ‘Sri-Chakra’, geprezen in de Vedische teksten als de ‘Koning van alle heilige patronen’, onder de centrale torenspits, volledig samengesteld uit halfedelstenen, staat voor de eenmaking van de mannelijke en vrouwelijke aspecten van het goddelijke; ook beschouwd als het symbool van het hoogtepunt of volledigheid in alle opzichten.

TROON

Majestic throne

Majestueuze troon, tegen de westelijke muur, speciaal gesneden uit 175 verschillende houtsoorten volgens de specificaties in de Rig Veda.

 • Elke stuk hout is energetisch gereinigd en gezuiverd door middel van verschillende rituelen en gebeden gedurende 45 dagen om te dienen als de zetel van het Goddelijke
 • Houten gravures op de troon verbeelden de vereniging van de vorm en het vormloze, het alledaagse en het transcendente en de mannelijke en vrouwelijke aspecten van het goddelijke