Yantra Liberation process


Self

 

In dit proces gaan we werken aan bevrijding. 
Het doel van het leven is om het te leven. Maar wij bestaan slechts en leven niet echt. Dit heeft een oorzaak.

 

Je wordt Ontwaakt geboren. Het ego bestaat dan nog niet. Rond de leeftijd van 2 jaar, 2 jaar en 6 maanden, verandert er iets bij het kind aan de snelheid waarop de zintuigen coördineren en vanaf dan ontstaat er het gevoel van een ( illusoire ) IK.

 

Vergelijk het met een ventilator. Als deze langzaam draait dan zie je 4 bladen. Gaat de ventilator sneller draaien dan zie je nog maar 1 blad. Zo is het ook met de zintuigen. Wanneer de coördinatie van de zintuigen langzamer gaat dan is er ruiken, horen, zien, voelen en proeven. Wanneer de coördinatie van de zintuigen sneller gaan dan ontstaat er een gevoel van een Ik die ruikt, voelt, hoort, ziet en proeft. Het Zelf is dan geboren. Wanneer het Zelf geboren wordt komt ook het psychologische Zelf tot leven. Het psychologische Zelf is de mind. Die gaat allerlei verhalen vertellen en nu weet je zeker dat je bestaat.

 

Omdat het Zelf een illusie is leeft het in de voortdurende angst dat het ontdekt kan worden dat het een illusie is. En zo ontstaat het ego. Het ego speelt allerlei spelletjes om het Zelf te beschermen. En hierdoor lijden we en zijn we niet vrij.

 

Het zelf raakt gekwetst in het leven. Alle niet volledig ervaren pijn en gekwetstheid worden ladingen. Deze ladingen zijn heel instabiel en worden gekoppeld aan levensbepalende beslissingen. Dit wordt een onbewust programma in jou. Dit programma heeft de kracht om bepaalde situaties te creëren en jou te dwingen om op een bepaalde manier te handelen. Dit creëert een constante strijd in jou en je bent hierdoor niet vrij.

 

Alle problemen die we ervaren ontstaan door het zelf en de mind. Angsten, lijden, conflict, oordelen, percepties en aannames, overtuigingen en conditioneringen zijn allemaal eigenschappen van de mind. In het Oneness Bevrijdings Proces gaan we er aan werken dat we hiervan bevrijd worden.

We werken aan:

  • Bevrijding van ladingen
  • Bevrijding van angsten
  • Bevrijding van lijden
  • Bevrijding van conflict
  • Bevrijding van oordelen
  • Bevrijding van percepties
  • Bevrijding van overtuigingen
  • Bevrijding van conditioneringen
  • Bevrijding van de mind

 

Dit proces mag alleen worden uitgevoerd door een Oneness Advanced Trainer. Iedereen is welkom!