Moolamantra


1 mei Moolamantra dag

 

BETEKENIS VAN DE NIEUWE MOOLAMANTRA (vanaf Juni 2016)

klik hier voor de uitspraak

New Moolamantra 3

Om Shreem Sarveshwaraaya Namaha
(Salutations to the ‘All that Is’ – Ik groet en eer het Al Wat Is)

Om Shreem Param Jyotiye Namaha
(Salutations to The Supreme Light – Ik groet en eer het Allerhoogste Licht)

Om Shreem Param Premaaya Namaha
(Salutations to The Supreme Love – Ik groet en eer de Allerhoogste Liefde)

Om Shreem  Param Kaarunyaaya Namaha
(Salutations to The Supreme Compassion – Ik groet en eer het Allerhoogste Mededogen)

Om Shreem  Param Pavitraaya Namaha
(Salutations to The Supremely Sacred – Ik groet en eer het Allerhoogste Heiligheid)

Om

 

BETEKENIS VAN DE NIEUWE MOOLAMANTRA (vanaf mei 2016)

klik hier voor de uitspraak

New Moolamantra

Om Sri Sarveswaraaya Namaha
(Gegroet aan Het Alles/ aan Al wat is/ aan het Allesomvattende)

Om Sri Paramjyothiye Namaha
(Gegroet aan het Hoogste Licht)

Om Sri Jyothi Roopaya Namaha
(Gegroet aan de Gouden Orb)

 

Deze mantra roept de levende God aan, vraagt bescherming en vrijheid van alle verdriet en lijden. Het is een gebed dat de grote Schepper en bevrijder aanbidt, die (van)uit liefde en medeleven manifesteert, om ons te beschermen, in een aardse vorm. Deze Moolamantra heeft reeds immense vrede en vreugde gegeven aan mensen van over de ganse wereld, aan mensen die deze mantra zongen/chantten en zelfs aan mensen die gewoon naar deze mantra luisterden.De mantra heeft de kracht om de geest te vervoeren/ te brengen naar de staat van oorzaakloze liefde en grenzeloze vreugde. De rust die de mantra kan brengen, is niet in woorden te omschrijven, kan enkel diep ervaren worden. Beste lezer, deze mantra is de sleutel die elke deur naar spirituele schatten kan openen. Een instrument dat kan gebruikt worden om alle wensen te bereiken. Een medicijn dat alle ziektes kan genezen. De nectar dat de mens totaal vrij kan maken. Alle voorspoed en sereniteit is van/voor jou, gewoon door het zingen van of het luisteren naar deze prachtige Moolamantra.

Dit Vedisch Sanskriet lied werd gegeven aan de mensheid door de genade van Het Allerhoogste Licht (The Supreme Light). Deze mantra is als het roepen van een naam. Net zoals wanneer je een persoon roept om naar je toe te komen en hij laat je zijn/haar aanwezigheid voelen, op dezelfde wijze werkt het bij het zingen van deze mantra, de hoogste energie van het Allerhoogste licht (The Supreme Light) manifesteert zich overal rond jou en geeft jou de gunsten die je vraagt.

 

MOOLAMANTRA (voor mei 2016)

moolamantra

Om
Sat Chit Ananda Parabrahma
Purushotama Paramathma
Sri Bhagavati Sametha
Sri Bhagavate Namaha

 

De Moolamantra is een mantra die vaak gezongen of beluisterd wordt tijdens Oneness-bijeenkomsten. De mantra heeft een speciale betekenis, die het aardse met het hemelse verbindt, het mannelijke met het vrouwelijke, en ons in contact brengt met de Eenheid en de Bron van het bestaan.

 

Je kan de Moolamantra gebruiken …

  • Om een ruimte te zuiveren…
  • In noodsituaties…
  • In conflict momenten…
  • Als je hulp nodig hebt…
  • Als rechtstreeks telefoonnummer naar God…
  • Om rustig te worden…
  • Om je bewustzijn te verhogen en uit te breiden…
  • Om een zegening te ontvangen…
  • Enz…

 
UITLEG EN VERTALING

De Mantra zingen is als het roepen van een naam. Net zoals je de aanwezigheid van een persoon voelt als je hem of haar roept, manifesteert zich op dezelfde wijze de Allerhoogste energie rond diegene die de Mantra zingt. Aangezien het Universum alomtegenwoordig is, kan de Allerhoogste energie zich overal en op alle tijden manifesteren. Het is ook heel belangrijk te weten dat, als de aanroeping gebeurt uit respect, grote nood, nederigheid,… deze innerlijke houding de Aanwezigheid sterker maakt. Als je de Vedische Mantra chant, zelfs zonder de betekenis daarvan te kennen, draagt dit kracht uit. Wanneer je de betekenis kent en het lied vanuit het gevoel, uit het hart zingt stroomt de energie miljoenen malen krachtiger. Daarom is het belangrijk de betekenis van de mantra te kennen wanneer je hem gebruikt.

 

BETEKENIS:

OM: is de oerklank of de Universele klank waardoor en waarop het hele universum vibreert en heeft heel veel verschillende betekenissen. Gezegd wordt: in het begin was er het Opperste Woord en het Woord creëerde alles.
Dat woord is OM. Bij diepe meditatie, in stilte, kan je de klank OM in je horen. Uit de klank OM is de hele creatie ontstaan. OM betekent ook het uitnodigen van de Hogere Energie. Deze goddelijke klank heeft de kracht om te creëren, te handhaven en te vernietigen en geeft leven en beweging aan al datgene dat bestaat.

SAT: het alles doordringende bestaan dat vormvrij, vormloos en alomtegenwoordig is. Het is het Ongemanifesteerde. Het wordt ervaren als de Leegte van het Heelal. Alles dat gevoeld kan worden en vorm heeft, ontwikkelde zich vanuit dit Ongemanifesteerde. Het kan enkel gezien worden in het groter geheel en wanneer het vorm aangenomen heeft. Wij zijn in het Heelal en het Heelal is in ons. De oorzaak manifesteert zich als het gevolg. Het Heelal is de oorzaak en wij zijn het gevolg.

CHIT: het Pure Bewustzijn van het Heelal dat oneindig is, de alomtegenwoordige manifesterende kracht van het Heelal. Uit dit alles is ontstaan wat wij de Dynamische energie of kracht noemen. Het kan zich in iedere vorm of gedaante manifesteren. Het is het bewustzijn dat zich manifesteert als beweging, als gravitatie, als magnetisme, enz. Het manifesteert zich ook als de handelingen van het lichaam, in de vorm van gedachten. Het is de Allerhoogste staat van Zijn.

ANANDA: de aard van gelukzaligheid, liefde en vriendschap van het Heelal. Wanneer je ofwel de Opperste Energie in deze Creatie ervaart (SAT) en één wordt met het Bestaan ofwel het aspect van Puur Bewustzijn (CHIT) ervaart, ga je een staat van Goddelijke Gelukzaligheid en eeuwig geluk (ANANDA) binnen. Dit is de oorspronkelijke staat van het Heelal, dat de grootste en de meest diepgaandste staat van extase is die je ooit ervaren kan wanneer je in contact staat met jouw Hoger Bewustzijn.

PARABRAHMA: het Opperste Wezen in zijn Absolute vorm van Zijn, voorbij ruimte en tijd. Het is de essentie van het Heelal dat met én zonder vorm is. Het is de Opperste Schepper.

PURUSHOTHAMA: heeft verschillende betekenissen. Purusha betekent ziel en Uthama betekent het Allerhoogste, de Allerhoogste of Opperste geest. Het betekent ook de Allerhoogste energiekracht die ons begeleidt vanuit de allerhoogste wereld. Purusha betekent ook Mens en Puroshothama is de energie die belichaamd is in een Avatar die de Mensheid helpt en begeleidt en nauw betrekking heeft op de geliefde Creatie.

PARAMATHMA: de Allerhoogste energie die aanwezig is in ieder schepsel en in alle wezens, levende en niet-levende. Het is de essentie, het wezen of de Antaryamin die vormloos of juist in iedere vorm bestaat. Het is de Kracht die naar je komt om je te begeleiden en te helpen zodra en wanneer je maar wilt.

SRI BHAGAVATI:  het vrouwelijke aspect, dat als de Allerhoogste Intelligentie in actie wordt gekarakteriseerd, de Kracht (de Shakti). Het is het Moeder Aarde aspect (de Goddelijke Moeder) van de creatie.

SAMETHA:  samen met, gezamenlijk of verbonden met.

SRI BHAGAVATE:  het Mannelijk aspect van de Creatie, dat onveranderbaar en permanent is.

NAMAHA: de begroeting van of het zich onderwerpen aan het Universum dat OM is en ook de kwaliteiten bezit van SAT-CHIT-ANANDA, dat alomtegenwoordig is, onveranderlijk en veranderlijk tegelijkertijd, de Allerhoogste geest in een menselijke vorm maar ook vormloos is, de essentie van alles wat in de vrouwelijke en mannelijke vorm met de Allerhoogste intelligentie kan begeleiden en helpen. ‘Ik zoek altijd Uw aanwezigheid en begeleiding’.